dissabte, 11 de maig del 2013

Foto analògica i Don Quixot. Tornen els clàssics!


©Araceli Merino, Campo de Criptana, La Mancha, 2010. 
Olympus E-3, Zuiko 12-60

Ja fa uns quants mesos que la gent de l'Espaifotografic.cat em varen comentar que organitzaven un gran Festival de fotografia analògica, química i argèntica... el Festival REVELA-T els dies 24, 25 i 26 de maig de 2013. Una oportunitat daurada per a molts de retrobar el que havia estat la quotidianitat de tots els fotògrafs fins fa no gaire. També una ocasió fantàstica per a les noves generacions de reviure l'esperit i alhora d'aprendre de les antigues tècniques. Arran d'això, els records de la fotografia analògica han sortit en moltes converses amb els col·legues del gremi, tots evocant les llargues estones seguint el ritual de la cambra fosca, l'ampliadora, les tres cubetes, l'olor característica dels líquids i la indubtable fascinació de veure com la imatge apareixia del no res en aquella estampa fotogràfica, en el meu cas sempre en blanc i negre. Encara conservo el meu modest equip que ja fa molts anys però que no faig servir.

L'altra dia una ex-alumna, la Dolors, tot parlant de com es descolorien les fotos antigues en paper, em deia que amb això de la fotografia analògica semblàvem tots plegats una mica Quixots... em va deixar pensativa. L'evolució de la fotografia des dels temps de Monsieur Niepce és la que és i les tècniques químiques, potser no tan còmodes avui, continuen sent una veritable referència per a tothom: quantes grans fotos analògiques son reproduïdes de forma constant en el nostre paisatge quotidià?
A més, darrerament els molins s'estan tornant gegants i ara, més que mai, cal que torni el Quixot i ens il·lumini,  i molt, amb la seva rauxa meravellosament lúcida.

P. D.

NB - 1 Foto amb tractament de color imitant el sistema analògic.
NB - 2 El actor en el papel de Quijote se llama Miguel Angel. Muchas Gracias al amigo Chenfy por la información. Por cierto, en su blog encontrareis maravillosas fotos de los molinos de Campo de Criptana y de otros bellos rincones de La Mancha.

6 comentaris:

Chenfy ha dit...

Araceli buenos días, este es Miguel Ángel y los molinos de Campo de Cripta el pueblo donde resido actualmente. Buen retratos
salu2

Miguel Iglesias ha dit...

Bella y bein compuesta.

ANRAFERA ha dit...

...que buen trabajo Araceli! Me gusta mucho su procesado.
Interesante exposición a la que haces referencia, espero sea todo un éxito.
Un abrazo.
Ramón

Angel Corrochano ha dit...

Que buen trabajo Araceli, con esa pátina de fotografía antigua.
Yo ya ni me acuerdo la última vez que revelé con químicos. Lo que si hago de vez en cuando es sacar de paseo mi vieja FM2 y hacer un par de películas que luego revelo en un laboratorio, más que nada por aquello de no perder buenos hábitos.
Te sigo aunque comente poco (falta de tiempo).
Un fuerte abrazo

Fernando Santos (Chana) ha dit...

Excelente fotografia....
Cumprimentos

Josep M. ha dit...

Barrejar la foto química i el Quitxot... com sempre, ens fas pensar Araceli!

Traducción · Translation · Traduction