diumenge, 13 de juliol del 2008

Arriben les vacances... per fi!

© Araceli Merino, Hoian (Vietnam) 2006
Konica Minolta Dimage A2 (7.2-50.8mm / 1:2.8-3.5 APO)

No ha estat fàcil. Han calgut onze mesos, però finalment ja son quasi aquí, a tocar... Temps per llegir, per disfrutar dels viatges, de les converses, de la gastronomia, també pel "dolce far niente" clar que si... El temps passa a ser nostre quasi del tot i aleshores disposem també del moment i l'espai per a les fotos irrepetibles. Tenia molt clar que per aquest moment penjaria aquesta foto. Si, ja sé... típica foto d'agència de viatges que podria ser de qualsevol lloc del món (Carib, mediterrani, etc...)
La vaig fer a principis d'agost de 2006 a la platja de Hoian, molt a prop d'on a finals del anys 60 arribaven els vaixells plens de soldats americans per lluitar a la guerra del Vietnam. Qui ho diria? Afortunadament avui és terra de pau, de bellesa, de bona acollida als encara pocs turistes que la visiten (com s'aprecia a la imatge solitària. Semblava que no podia ser). La càmera, aleshores una compacta decent, treia fum a qualsevol racó. Més enllà de la sensació impersonal d'aquesta foto, Vietnam és país que deixa petjada i que he volgut evocar ara que tornen les vacances.

14 comentaris:

toti ha dit...

Un paissatge idílic que ja venen ganes de disfrutar-lo

Praxis ha dit...

El que deu haver vist aquesta platja. sort que tot allò de la guerra ja es va acabar.

Típica foto d'agència dius?. Doncs jo no ho veig així, la veig molt diferent. M'agrada molt els tons tan suaus que has aconseguit, és com un quadre... Enhorabona!!!

Una Abraçada

Anònim ha dit...

Araceli, que guapa!
M'agrada tot; la foto, el que dius.
No encaixa per res amb la imatge que jo tenia del Vietnam. Molt bé. Quin viatge més guapo!
Mònica.

Anònim ha dit...

Me parece una foto tan agradable y a la vez tan relajante, quizá por esos tono suaves, que con tu permiso me la he puesto de fondo de escritorio.

M.TeReSa ha dit...

Bucólica, espectacular, espetarrant, encantadora, relaxant, i tot un seguit d´adjectius que podrien classificar aquesta imatge.
Et crec quan em dius que Vietnam és per flipar, aquí en tenim una mostra.
Que tinguis unes bones vacances i espero veure un munt de bones fotografies molt aviat.
Una abraçada bonica!!!

Félix ha dit...

Bonita playa y bonita foto.
Viendo esto veo que en el fondo los hipees de los años 60 tenian razón en sus protestas contra la guerra.

Anònim ha dit...

Tot els elements estan tant ben posats que sembla quasi un decorat d'estudi. M'ha frapat però saber que per aquí hi havien desembarcaments de soldats americans. Cada dia m'agrada més el teu Fotobloc. Variat, maco i alhora interessant. Eloi.

Martin Gallego ha dit...

Me has puesto los dientes muy largos....... (que mala es la envidia!)
Un saludo!

Anònim ha dit...

La verdad es que me ha encantado esta foto. Me gustan particularmente los paisajes y más los lejanos, quizá por lo de la distancia y el exotismo. Yo tambien estoy con los dientes largos! jejejejeje. Fotero.

Anònim ha dit...

Que bellas fotos!!!

JOAN GONZÁLEZ_MIRATGES ha dit...

Hola, m'agrada el bosc encantat...

visca la natura!!!!!!!!!!

salut
joan

Anònim ha dit...

M'agrada la personalitat del teu fotoblog. El textos molt ben redactats (deformació de mestre) i les fotos precioses. Amb aquesta del Vietnam m'has donat idees per desenvolupar a classe el curs que ve. Gràcies i enhorabona.

Anònim ha dit...

Una foto que evoca pau. Aquesta que tu descrius al teu bonic relat. Us desitjo unes bones vacances, que gaudiu molt i que la nova fornada de fotografies ens faci gaudir.

Una abraçada

Espresso ha dit...

Bellamente!
Me encanta este lugar :)

Traducción · Translation · Traduction