dissabte, 8 de juny del 2013

Mont Saint Michel


© Araceli Merino, Mont Saint Michel, Normandia (França), Maig 2013
Nikon D800, Nikkor 24-70

Una de les siluetes més fascinadores i inquietants que sóc capaç de recordar és la d’aquesta abadia del Mont Saint Michel (s. XIV), situada a un kilòmetre de la costa nord de França en el punt que separa la Bretanya de la Normandia. Gran part de la seva popularitat es deu també al fet que l’accés tradicionalment s’ha fet aprofitant les hores de marea baixa ja que en algunes ocasions la marea alta cobreix l’única franja de terra que fa de camí.

En el moment de fer aquesta foto, a primera hora d'un matí boirós de maig (2013), ja havien començat unes obres mastodòntiques d’ampliació i millora d’aquest accés que duraran fins el 2015 i que fan que ara calgui aparcar abans d’accedir al darrer nucli comercial i hoteler que hi ha just al davant. La resta de l’accés fins arribar a l'illa s’ha de fer a peu o amb llançadores.


© Araceli Merino, Mont Saint Michel, Normandia (França), Maig 2013

Un dels establiments que també va fer popular aquest indret va ser la taberna de l’Annette Boutiaut (1851-1931) situada a l’entrada de l’abadia. Les seves truites eren fa un segle el menjar obligat de tots els visitants de totes les categories socials, d'aquí que l'Anette fos popularment coneguda com la Mère Poulard (la mare pollastrera). Avui, l’antiga taberna ha esdevingut un turístic restaurant, centre d’una cadena d’expansió creixent, situat en un dels accessos més concorreguts de l’illa.  Aquest solitari moment abans del capvespre és quasi un miratge ja que per aquesta porta habitualment la densitat de turistes fa que no hi càpiga una agulla.© Araceli Merino, Mont Saint Michel, Normandia (França), Maig 2013
Nikon D800, Nikkor 24-70
Serena contemplació de les ombres de tarda de les inconfusibles puntes de l’abadia del Mont Saint Michel reflectides sobre la marea baixa.

12 comentaris:

Silvina Soave ha dit...

Realmente son excelentes las fotos, me encanta tu estilo!
Un abrazo.

Balaphoto ha dit...

Sensacionals, no se quina escollir les tres tenen sensacions. Salut Francesc

HANS-PETER ZÜRCHER ha dit...

Fantastische S/W Kompositionen, mein Kompliment...

Herzlichst, Hans-Peter

ANRAFERA ha dit...

Preciosas fotografías...como el lugar que nos acercas.
Saludos.
Ramón

Jose Antonio (http://mirados.wordpress.com/) ha dit...

Tres fotos increibles y un texto que acompañan a las mismas que contextualizan pefectamente el lugar Enhorabuena!!!.

SYSTEMCAD ha dit...

Las imágenes son increíbles ademas de por la composición y por lo que reflejan. Estuve hace 2 veranos en el mes de Agosto y ademas de no ser capaz de llegar a la parte alta de la Abadía la percepción del lugar con la masificación de personas fue totalmente diferente. Eso si, me plantee el volver algún día para verlo con una mirada como la tuya.

Miguel Iglesias ha dit...

Un trabajo impecable, composición, procesado. Un uso de la luz bellisimo. Un fotos de "cuento"

Anònim ha dit...

tomas fabulosas! me gustan el proceso en blanco y negro. enhorabuena!
un fuerte abrazo

Pilar ha dit...

Son preciosas y este Mont Saint Michel emergiendo de la bruma... es algo irreal. Fantástica Araceli!!!

isabel ha dit...

Què et puc dir que no haguem comentat ja! Amb el blanc i negre em retornes directament a la infància. Son records potents, de les imatges,de les llums i fins i tot de les olors que aquest particular Mont Saint Michel em regala.

Moltes gràcies per aquests records amables.
Una abraçada,

Santi Bosch ha dit...

Espectacular la serie ...enhorabona
Salutacions !!

alfonso ha dit...


Alejadas de las postales turísticas, tu fotos enaltecen tan bello enclave. Preciosa neblina que le da un aire mágico a la foto principal.
Y habrás disfrutado de su 'hermosa' marea...

· un abrazo

· CR · & · LMA ·


Traducción · Translation · Traduction