dilluns, 15 d’abril del 2013

Sau, cinc anys després


© Araceli Merino, llum extremes al Pantà de Sau, abril 2013
Nikon D800, Nikkor 24-70

Cada any, quan comença el mes d'abril, recordo l'extrema sequera que la tarda del dimecres 9 d'abril de 2008, em va portar a visitar l'antic poble de Sau (Osona) que aleshores havia emergit d'entre les aigües de l'embassament que el cobreix des de 1969. Retornar a Sau és com una mena de ritual de celebració d'aniversari que he anat repetint el 2009, el 2010, el 2011, i el 2012. Un ritual que comença cada any anotant el dia 9 d'abril de l'any següent a l'agenda i que quan arriba el dia, durant el camí d'anada i tornada no puc deixar de fer balanç de passat i alhora pensar en projectes de futur.

Els temps son els que son. Enguany he estat molt poc activa al blog i no he pogut seguir l'activitat d'alguns fotògrafs que m'agraden i de qui aprecio molt el seu treball. Tots els trobareu barrejats entre els enllaços diversos d'aquesta web. Ha estat un any dur en determinats aspectes però interessant en d'altres. Sovint m'han vingut ganes d'explicar-vos algunes experiències fotogràfiques d'aquelles que agrada llegir i compartir, donant així un petit gir al blog amb cròniques, treball pedagògic, experiments, fins i tot incidir en un vessant més social.

El que si que us he de confessar és que cada any em costa més imaginar cap a on va tot plegat. Em costa per que no vull ser pessimista. Per tant, amb la serena tranquil·litat que em va deixar la contemplació de les llums extremes de l'escena que esteu veient, vaig pensar que seguiria fidel al camí que m'ha portat fins aquí. Si no passa res, el 9 d'abril del 2014 tornaré a Sau, tornaré a fer balanç de passat, projectes de futur i us tornaré a donar les gràcies de tot cor, a tots el que us passeu per aquí, ni que sigui de tant en tant.

Moltes gràcies pel luxe de les vostres visites!

9 comentaris:

Alfredo Oliva ha dit...

Una imagen preciosa, toda una invitación a reflexionar sobre pasado, presente y futuro.
Un saludo

ANRAFERA ha dit...

...que preciosidad de toma Araceli!
Me encantan sus tonalidades y contraluz.
Saludos.
Ramón

chus padin ha dit...

Me gustan las puestas de sol.
Preciosa fotografía.
Besos

Josep M. ha dit...

Molt maca, amb detalls, i bon balanç dels temps.
Josep M.

Westy ha dit...

¡Precioso!

Miguel Iglesias ha dit...

Un lugar realmente para mirar hacia adentro mientras el sol se va por el horizonte.

isabel ha dit...

Araceli la teva mirada sobre Sau amb aquests colors tan especials em recorden el Petit Príncep. A quin planeta estaves?. Segur que Saint Exupéry es fonia en aquest cel mentre volava. No et vas trobar la guineu, ni la serp, ni l'home savi?

David Lázaro ha dit...

Unes tonalitats precioses que inspiren més optimisme que pessimisme. No m'estranya que vulguis tornar cada any.
Salutacions

Elvira ha dit...

¡Qué luz tan preciosa, Araceli! Una abraçada

Traducción · Translation · Traduction