divendres, 22 d’abril del 2016

Exposició "La Venècia de Canaletto avui" a Lleida


Aquesta és la invitació a la inauguració de l'Exposició "La Venècia de Canaletto, avui" que s'inaugura el dimarts 26 d'abril a l'edifici del rectorat de la Universitat de Lleida (Plaça Victor Siurana, 1), a les 18.30h.

Es podrà veure allà fins el divendres 27 de maig.

Simplement afegir que tots els que vulgueu venir esteu convidats. Anunciar-vos també que pel juliol s'exposarà a la Seu d'Urgell. Més endavant us donaré més detalls.

dimarts, 12 d’abril del 2016

Sau, vuit anys després!


© Araceli Merino, Oratge de tarda al Pantà de Sau. Abril 2016 
Nikon D810, Nikkor 24-70 

Com qualsevol aimant de la fotografia (professional o no) jo també sóc feliç amb una càmera a la ma, captant llums, escenes i compartint moments irrepetibles darrera l'objectiu. Un d'ells, una vegada més, i ja en son nou, ha tornar a ser aquest d'abril! He tornat a evocar la tarda del dimecres 9 d'abril de 2008. La resta de la història segur que molts ja la sabeu: després de visitar l'antic poble de Sau (Osona), aleshores emergit entre les aigües arran d'una profunda sequera, vaig decidir encetar aquest blog, mantenint fins a dia d'avui aquesta tradició estrictament personal, malgrat que en els darrers anys, he anat decantant la meva presència a les xarxes més cap al Facebook, sense deixar inactiu aquest bloc.  A més, en tot aquest temps, Sau ha esdevingut també una excusa peculiar per a la celebració d'aniversari que fidelment he anat repetint
el 2009, el 2010, el 2011el 2012el 2013, el 2014, el 2015 i enguany, que no ha estat cap excepció.

Aquesta vegada, l'oratge del vent de ponent movia el cel i les tranquiles aigües del pantà, en un diàleg obert amb la plàcida i indolent llum de tarda. El nivell de l'embassament estava per sota del 50% i, com podeu veure, mostrava quasi sencera la torre del campanar de l'antiga església de Sant Romà. No vull pensar en el retorn de la sequera. Ha de ploure!

Mentrestant, comentar-vos que ja he inaugurat l'agenda del 2017 amb alguns projectes que m'engresquen molt, entre els que no hi falta una nova cita amb Sau el dia 9 d'abril, que per cert l'any que ve caurà en diumenge. Allà em trobareu, embolcallada pel silenci, la llum i la sensació de llibertat, que de la fotografia en son l'essència.

Moltes gràcies, a tots els que hi sou, per arribar fins aquí. Seguim...!

Traducción · Translation · Traduction